MojAndroid

Uhlopriečky displejov a ich rozlíšenie sa neustále zväčšujú. Dôkazom sú aj najnovšie trendy, ktoré boli predstavené na CES 2013 – 5 palcové displeje s FullHD rozlíšením. Takéto veľkosti displejov už začínajú hraničiť s pohodlnosťou pri používaní, čo si ako prvé uvedomila spoločnosť HTC, ktorá v Číne ku svojmu najnovšiemu modelu HTC Butterfly začala ponúkať HTC Mini. Ide o mini-telefón pre telefón, s ktorým môžete volať, písať správy a ovládať základné funkcie smartfónu bez toho, aby ste ho museli držať v ruke.

Celý nápad ohľadom HTC Mini si zakladá na tom, že neustále vyťahovanie 5-palcového smartfónu z vrecka kvôli základným pokynom je nepohodlné. Jednoduchšie je vytvoriť zariadenie s kompaktnými rozmermi, ktoré si vložíte do vrecka v bunde, či mikine a s ktorého pomocou dokážete ovládať všetky základné funkcie ako hovory, SMS správy, či prehrávač multimédií. Využitie vidíme aj pri pripojení zariadenia ku TV, monitoru, či externému reproduktoru, ovládač totižto spárujete cez NFC a následne funguje cez rozhranie Bluetooth. Nehodil by sa však takýto ovládač skôr majiteľom tabletov?!

Nie sme si istí, či má byť HTC Mini riešením pre už “dostatočne” veľké smartfóny alebo len doplnkom pre super-výkonné zariadenie, celkovo nás však prekvapilo použitie ovládača so smartfónom. Jedným z logických vysvetlení by však mohlo byť to, že HTC chcelo s ovládačom tohto typu prísť ako prvé a nakoľko nemá k dispozícii tablet, ktorý by v dnešnej dobe patril medzi špičku, tak ovládač predstavili so svojou vlajkovou loďou. Nižšie nájdete video, ktoré predstavuje tento mini-ovládač od HTC.

Čo si o HTC Mini a celkovo ovládačoch pre smartfóny myslíte vy? Vidíte v nich praktické využitie?

Zdroj: The Verge via Pocketnow

26.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+