MojAndroid

Opera už čoskoro predstaví svoj nový internetový prehliadač pre Android tablety a smartfóny. Volať sa má Opera Ice a svojimi funkciami či vzhľadom má konkurovať takým aplikáciám ako je Chrome od Google alebo Safari od Apple.

Opera Ice je založená na platforme WebKit a bude revolučná najmä svojim ovládaním. Spoločnosť z používateľského prostredia odstránila zbytočné tlačidlá a namiesto nich použila ovládanie pomocou gest. “Ide o plnohodnotný dotykový a pre tablety určený internetový prehliadač”, povedal Lars Boilesen, CEO spoločnosti Opera. Na stretnutí, ktoré spoločnosť usporiadala ešte pred Vianocami v minulom roku, bola demonštrovaná beta verzia prehliadača. Pocketlint poskytol z tohto stretnutia aj video, kde môžete vidieť nový vzhľad a ovládanie Opera Ice pomocou gest.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ADZbdxyvoOY

Úvodná obrazovka pozostáva z matice ikon 3×3, ktoré nahradili klasické taby. Vyhľadávanie dostalo interaktívnu podobu a pri zadávaní hľadaného výrazu sa ihneď zobrazujú výsledky z rôznych vyhľadávacích portálov. Pridanie novej záložky na úvodnú obrazovku je otázkou len niekoľkých pohybov prsta po obrazovke.

Novinka od spoločnosti Opera by mala byť demonštrovaná aj na veľtrhu MWC koncom februára. Predpokladáme, že krátko po jej oficiálnom predstavení na tomto podujatí, bude dostupná na stiahnutie aj pre širokú verejnosť.

Zdroj: pocketlint

21.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+