MojAndroid

HTC M7 je medzi Android fanúšikmi už niečo hovoriaci pojem. Prvé informácie o nastávajúcej vlajkovej lodi spoločnosti sa objavili už začiatkom decembra a sľubovali viac než zaujímavé parametre. Doposiaľ sme však nemali tu česť vidieť, ako by nový smartfón od HTC mohol vyzerať. To sa však dnes zmenilo a vďaka zahraničnému portálu Unwiredview máme možnosť po prvýkrát vidieť HTC M7 na renderovanom obrázku.

Unwiredview informoval, že obrázok pochádza z dôveryhodného zdroja. Render HTC M7 údajne pochádza z krátkeho videoklipu, kde spoločnosť vysvetľuje ako správne nainštalovať SIM kartu. Zatiaľ čo dizajn sa od zaužívaného štandardu spoločnosti odlišuje, je možné, že s novou vlajkovou loďou chce HTC priniesť opäť niečo svieže – podobne ako s minuloročnými modelmi série HTC One. Obrázok, ktorý môžete vidieť vyššie zatiaľ nemusí znázorňovať finálnu verziu em-sedmičky a do predstavenia sa môže ešte zmeniť. Zaujímavá je tiež novinka, že HTC použil v M7 aj učiaci sa IR port, ktorý umiestnil hneď vedľa tlačidla pre zapnutie telefónu – to sa nachádza navrchu telefónu.

Vlajková loď HTC pre rok 2013 by mala byť predstavená už na veľtrhu MWC v Barcelone, ktorý sa koná koncom februára. Spoločnosť by údajne mala začať s predajom už niekoľko týždňov po jej predstavení a dokonca sa objavila aj konkrétna cena – 600$, po prepočte približne 470€.

Nová vlajková loď spoločnosti má byť vybavená 4,7 palcovým Full HD displejom, štvrojadrovým procesorom Qualcomm APQ8064 s taktom 1,7GHz a 32GB vnútornou pamäťou. HTC M7 bude fungovať s operačným systémom Android 4.1.2 Jelly Bean (v čase predstavenia možno už aj s Androidom 4.2) a novou verziou používateľského prostredia HTC Sense – pravdepodobne vo verzii 5.0. To by malo byť ešte jednoduchšie a intuitívnejšie ako HTC Sense 4+, ktoré sa momentálne nachádza v smartfónoch spoločnosti.

Na záver ešte prikladáme upravený obrázok toho, ako by mohol vyzerať HTC M7 so zapnutým displejom (zdroj: techcrunch).

16.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+