MojAndroid

Len nedávno sme vás informovali o predstavení nového smartfónu IdeaPhone K900 od spoločnosti Lenovo, na veľtrhu CES 2013. K900 je ako prvý vybavený novým 2 GHz dvojjadrovým procesorom Intel Atom, z rady CloverTrail+. Priznáme sa, že tomuto smartfónu sme veľkú pozornosť nevenovali, no situácia sa rýchlo zmenila po zverejnení výsledkov benchmarku s aplikáciou AnTuTu. Ako môžete vidieť nižšie, zariadenie zaznamenalo najvyššie dosiahnuté skóre 27154 bodov, čo je na poli dostupných smartfónov najvyššie zaznamenané skóre.

  

V porovnaní s aktuálne dostupnými zariadeniami na trhu, Samsung Galaxy S III vybavený 1,4 GHz procesorom Exynos 4 získal počas testovania v redakcii priemerné skóre 11 000 bodov, použitím rovnakého nástroja. Jeho väčší brat Samsung Galaxy Note 2, tentokrát s 1,6 GHz procesorom Exynos 4, zaznamenal skóre 13445 bodov a HTC One X+ so štvorjadrovou Tegrou 3 dosahuje v Antutu priemerné skóre okolo 13000 bodov. Ako vidíte, najpredávanejšie smartfóny dneška so štvorjadrovými procesormi nemajú ani polovičné výsledky, ako nový K900, ktorého vývoj ešte nie je dokončený. Finálny produkt, ktorý sa začne predávať v apríli tohto roka, môže zaznamenať ešte pôsobivejšie výsledky.

Ak nie sú tieto výsledky klamlivé, výrobcovia procesorov založených na ARM architektúre sa ocitnú vo veľkých problémoch. Zaujímavé budú aj porovnania nových procesorov od Samsungu Exynos5 Octa, ktoré budú s veľkou pravdepodobnosťou umiestnené v pripravovaných smartfónoch Galaxy S4 a Note 3 a procesorov Qualcomm Snapdragon 600 a 800.

Zdroj: PhoneArena

11.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+