MojAndroid

Sony informoval o svojich plánoch aktualizovať svoje portfólio smartfónov na Android 4.1 Jelly Bean. Podľa najnovšie dostupných informácií, by mohli update na novší Android dostať high-end zariadenia spoločnosti, Xperia T, TX a V, už v priebehu februára. Hneď po nich budú nasledovať aktualizácie zariadení Xperia J, Xperia P a Xperia Go, ktoré sa z nového operačného systému budú môcť tešiť koncom marca. Niekoľko týždňov na to, aktualizuje spoločnosť aj smartfóny Xperia S, Xperia SL, Xperia ion a Xperia acro S.

Smutnou správou je, že niektoré zariadenia vydané v tomto roku update nedostanú. Týka sa to najmä modelov Xperia U, Xperia miro, Xperia tipo, a Xperia sola, pre ktoré spoločnosť prisľúbila aktualizáciu na Android 4.0 Ice Cream Sandwich – vyššie verzie Androidu sa však tieto zariadenia oficiálnou cestou už nedočkajú.

Android 4.1 Jelly Bean pre Xperie pravdepodobne prinesie niekoľko špecifických funkcií, o ktorých sa však spoločnosť zatiaľ nezmieňuje. Minimálne sa môžeme tešiť na novinky, ktoré prináša samotný Jelly Bean. Sú to napríklad nová notifikačná lišta, spôsob práce s widgetmi alebo hlasový asistent Google Now. Ako bude nový systém vyzerať, by sme sa však mohli dozvedieť už začiatkom budúceho mesiaca na CES 2013, kde spoločnosť pravdepodobne predstaví aj smartfóny s novou verziou OS.

Zdroj: androidcentral

17.12.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+