MojAndroid

Populárnosť tabletov v dnešnej dobe neustále narastá a preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť nový seriál s názvom “Začíname s Android tabletom“. Seriál je určený najmä pre úplných začiatočníkov a postupne v ňom vysvetlíme ako používať a nastaviť Android tablet. V našom seriáli budeme všetky funkcie demonštrovať na zariadení Prestigio MultiPad 5097Pro, ktoré funguje s operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Partner seriálu Začíname s Android tabletom je spoločnosť Prestigio www.prestigio.sk

V poslednej časti nášho seriálu vám ponúkame niekoľko tipov na hry, ktoré by ste si mohli na svojom tablete vyskúšať. Samozrejme na Google Play nájdete veľké množstvo ďalších, ktoré stoja za vyskúšanie. Stačí ak si v Google Play Store zvolíte kategóriu Hry, kde na vás čakajú tisícky hier rôznych žánrov a kvalít. My vám chceme dať do povedomia aspoň niekoľko z nich.

JetPack Joyride

Join Barry sa vlámal do tajného laboratória, kde sa testujú jetpacky, tak si povedal, že si ich otestuje aj na vlastnej koži. Ako si tak lieta po chodbách tajného laboratória, tak zbiera rôzne veci, ako napríklad mince, za ktoré si neskôr môžete kúpiť iné oblečenie alebo dokonca aj nový jetpack. Pri lietaní si však musíte dávať pozor, aby ste sa nestali obeťou zákerných zamestnancov laboratória alebo laserov, ktoré na vás čakajú na každom rohu.

 

Ovládanie hry je veľmi jednoduché a intuitívne. Stačí, aby ste sa dotkli displeja na ľubovoľnom mieste a jetpack začne fungovať, ak potrebujete klesať, tak displej jednoducho pustite. Popri zbieraní mincí môžete natrafiť aj na rôzne bonusové veci, ktoré vás premenia napríklad na bežiaceho hrdinu, ktorý dokáže preraziť cez zamestnancov laboratória aj cez prekážky, ktoré na trati postretne. Hra má perfektne spracovanú grafiku, poteší množstvom farieb a celkovo spracovaním zaujme každú vekovú kategóriu.

Verzia: 1.10.3.480520
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.10.3.480520
Aktuálna cena: Zdarma

  

  

Subway Surfers

Jeden z najväčších hitov na iOS, hra Subway Surfers, o ktorej popularite svedčí aj viac ako 25 miliónov stiahnutí z Applovského obchodu s aplikáciami App Store.

Hra je zábavná a zároveň návyková aj vďaka svojej jednoduchosti. Jej hlavným motívom je nekonečná naháňačka sprejera s menom Jake, ktorý uteká pred rukou zákona. Nemôžete sa nechať chytiť a popritom musíte nazbierať čo najviac mincí. Čím ďalej dobehnete, tým viac sa vám ich môže podariť nazbierať. Na ceste sa musíte vyhýbať rôznym prekážkam, ako napríklad vlakom alebo zátarasám, ktoré musíte podliesť alebo preskočiť.

  

Využiť môžete aj bonusové dopravné prostriedky, ktoré získate na svojom úteku alebo zakúpením za nazbierané mince. Na výber máte napríklad lietajúci skateboard, jetpack a k dispozícii sú aj ďalšie možnosti, ktoré hru ešte viac spestria.

Verzia: 1.85.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.85.0
Aktuálna cena: Zdarma

 

Dead Trigger

Dead Trigger je FPS (First Person Shooter) hra, ktorá zachytáva príbeh našej planéty, ktorý sa odohráva v roku 2012. Zem postihla rýchlo sa prenášajúca infekcia, ktorá premenila takmer celé ľudstvo na chodiace mŕtvoly. Len pár ľudí ostalo zdravých a ich život závisí od množstva munície ktoré majú a od odhodlania, ktoré vynakladajú na zabíjanie znepriatelených zombie-kov. Hra ponúka krásnu, prepracovanú grafiku, ktorá je kompletne vytvorená pomocou herného enginu Unity3D a je kompletne prispôsobená hraniu na mobilných zariadeniach ako sú smartfóny a tablety.

 

 

V hre nájdete aj celý arzenál rôznych zbraní počínajúc motorovou pílou a končiac guľometom ťažkého kalibru. K dispozícii sú aj také zaujímavé vychytávky, ako tá s názvom Head-Flator X100, ktorá zombíkom zväčší hlavu – pre headshoty ako stvorené. Čakí na vás niekoľko typov zombíkov a prostredí, v ktorých budete proti nim bojovať. V hre dokonca nájdete aj kasíno s výherným automatom alebo tiež arénu prežitia. Výbornou funkciou je aj podpora pre cloudovú synchronizáciu. To znamená, že ak hráte Dead Trigger na niekoľkých telefónoch či tabletoch súčasne, bude sa váš postup v hre priebežne aktualizovať na všetkých týchto zariadeniach.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Hry spoločnosti Rovio

Spoločnosť Rovio ponúka na Google Play Store niekoľko herných hitov, ktoré by nemali chýbať ani vo vašom tablete. Najznámejšími sú už asi tzv. Nahnevaní vtáci  alebo tiež Angry Birds. Táto hra je vo svete mobilných zariadení už fenoménom a Rovio ju neustále vylepšuje o nové levely a verzie hry s rôznymi tématikami. Okrem klasických Angry Birds si tak môžete zahrať napríklad hru Angry Birds vo vesmíre, v ktorej platia fyzikálne zákony beztiažového stavu. Pri ostreľovaní vesmírnych prasat budete môcť napríklad využívať aj výhody gravitácie planét, ktorá vám pomôže zasiahnuť cieľ mimo priamej viditeľnosti. Vyskúšať môžete aj Angry Birds Seasons alebo Angry Birds Rio. Všetky ponúkajú v podstate ten istý princíp hry a tým je ostreľovanie prasiat nahnevanými vtákmi.

Verzia: 7.9.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 7.9.2
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 2.2.12
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.2.12
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 2.2.12
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.2.12
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 2.6.7
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.6.7
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 6.6.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 6.6.1
Aktuálna cena: Zdarma

 

 

Okrem série hier Angry Birds vydal Rovio aj niekoľko ďalších noviniek, ktorými sú Amazing Alex a novinka Bad Piggies. Amazing Alex  je naozaj “amazing”. Ide o veľmi podarenú logickú Android hru, ktorá ponúka niekoľko desiatok levelov plných logických úloh. Poteší určite výborne spracovaná grafika,  pekné zvuky a gameplay, ktorý vás neustále núti hrať level za levelom. Bad Piggies je hra s prasiatkami, ktoré budú stavať stroje rôzneho druhu. Či už lietadlá, vrtuľníky alebo motorové vozidlá najrôznejšieho tvaru – fantázii sa medze nekladú. Vašou úlohou bude potom dostať sa v hre do cieľa v čo najkratšom čase a zbierať popritom bedničky s hviezdičkami. V každom leveli si musíte vystačiť s určitými komponentami, z ktorých si postavíte svoj vlastný dopravný prostriedok.

Verzia: 2.3.3
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.3.3
Aktuálna cena: Zdarma

 

Star Splitter

Nájsť dobrú hru s vesmírnym motívom nie je vôbec jednoduché, preto príde bezplatná hra vo vysokej kvalite na tému vesmírnej strieľačky veľmi vhod. Star Splitter ponúka naozaj krásne prepracované grafické prostredie, ktoré je plné moderného dizajnu a vesmírneho motívu. Problém nastáva pri ovládaní, ktoré je trocha ťažšie zvládnuteľné, kto však na to príde, bude si hru užívať na plný plyn. Vybrať si môžete buď dotykové ovládanie alebo ovládanie akcelerometrom, oba majú svoje výhody a nevýhody. Keď zvládnete ovládanie, hra sa pre vás stane naozaj zábavou.

Android hra Star Splitter sama o sebe ponúka niekoľko desiatok levelov a za nazbierané peniaze si môžete kúpiť aj rôzne typy zbraní, ktorými budete počas letu ničiť nepriateľov. Dúfajúc, že v blízkej budúcnosti príde update s opravou ovládania, odporúčame túto hru všetkým, ktorí majú radi hry s vesmírnym motívom. Hra Star Splitter je na Google Play dostupná úplne bezplatne.

VIDEO:

Zoznam všetkých častí seriálu:

  1. Prvé spustenie tabletu a nastavenia
  2. Zoznámenie sa so systémom, triky s widgetami a aplikáciami
  3. Nastavenie emailovej schránky 
  4. Google Play Store – sťahujeme aplikácie 
  5. Elektronické knihy – tipy na aplikácie 
  6. Sledovanie filmov – tipy na aplikácie + mini HDMI
  7. Počúvanie hudby – tipy na aplikácie
  8. Kancelárske nástroje – úprava dokumentov na tablete
  9. Hry na tablet (aktuálna časť)

Ak máte záujem prispieť vlastnými postrehmi a problémami so svojím tabletom, napíšte nám vaše reakcie do komentárov a budeme sa podrobnejšie venovať aj vašim témam.

Autori: Fero Chovaňák, Ondrej Ličko

13.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+