MojAndroid

CoPilot Live je ďalšia navigácia, ktorá sa snaží preraziť  medzi používateľmi Androidu. Ponúka pekné a prehľadné používateľské prostredie, veľa funkcií a detailné mapové podklady NAVTEQ pre krajiny Európy, Severnej a Južnej Ameriky či Afriky. Aplikácia integruje sociálne a ďalšie funkcie, ktoré vám pomôžu pri navigácii na cestách.

Mapy nachádzajúce sa v CoPilotLive ponúkajú okrem 2D pohľadu aj 3D, ktorý sa automaticky prepína podľa rýchlosti akou práve cestujete. Zadaním cieľa vyhľadá navigácia vždy tu najkratšiu cestu, okrem ktorej vám ponúkne na výber ďalšie tri alternatívne trasy s informáciou o ich vzdialenosti a čase trvania. V kombinácii s voliteľnou službou ActiveTraffic sa tak môžete vyhnúť nechcenému predĺženiu cesty, v dôsledku nehody alebo dopravných zápch na danej trase. Aplikácia ponúka aj automatické presmerovanie trasy práve na základe týchto údajov.

 

V mestách a na cestách s odbočovacími pruhmi vám pri správnom zaradení pomôže detailné 3D zobrazenie jazdných pruhov, ako aj správne a výrazne označenie cestného pruhu, v ktorom pokračuje cesta do vami zadaného cieľa. Na výber je niekoľko ďalších funkcií, ako napríklad nočný a denný režim zobrazenia máp, výpočet nákladov na palivo, možnosť manuálne zmeniť trasu priamo na mape, uložiť aktuálnu pozíciu alebo manuálne pridať lokalitu či miesto, ktoré často navštevujete – spustiť navigáciu je potom už len otázkou niekoľkých sekúnd. Užitočná je aj funkcia s názvom “Multi-Stop Trip Planning”, ktorá umožní používateľovi pridať až 50 zastávok, do ktorých bude Copilot Live automaticky navigovať tak, aby ste prešli čo najkratšiu vzdialenosť. Samozrejmosťou je podpora POI (bodov záujmu) a upozornení na prekročenie rýchlosti. Nechýba ani predpoveď počasia. Podrobnejšie informácie o danej lokalite alebo mieste na mape získate kliknutím na displej – takýmto spôsobom môžete rýchlo zvoliť aj navigáciu na zvolené miesto. Využiť môžete aj vyhľadávanie informácií pomocou Google alebo online knižnice Wikipedia.

 

Pri navigovaní máte na výber niekoľko druhov dopravných prostriedkov, ktoré môžete pri cestovaní do zvoleného cieľa využiť. Pri chôdzi sa zobrazuje praktický kompas, pri bicykli vás Copilot Live môže tiež navigovať hlasom a po cestách s menšou hustotou premávky. Na výber je aj hľadanie trasy vhodnej pre väčšie dopravné prostriedky a motocykle.

 

Inými zaujímavými funkciami je možnosť navigovať na GPS súradnice uložené vo vašich fotografiách alebo na miesto, kde ste nechali zaparkované svoje auto. Pred tým než sa vydáte na cestu, môžete si tiež celú cestu prezrieť krok za krokom. Svoju aktuálnu polohu alebo to kam idete či čas kedy tam dorazíte ,  môžete so svojimi priateľmi zdieľať prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Twitter.

Navigácia ponúka skutočne veľké množstvo funkcií. Používateľské prostredie aplikácie pôsobí spočiatku zložitejšie, no akonáhle si naň privyknete, je prístup k jednotlivým funkciám a nastaveniam jednoduchý a rýchly. Navigácia s mapovými podkladmi celej Európy je na Google Play momentálne dostupná vo výpredaji za cenu 33,99€. Konkurenčné navigácie ako Sygic či TomTom, ponúkajú svoje služby za 49,99 a 59,99€.

Verzia: 10.4.1.446
Aktuálna cena: 27,99 €
Verzia: 10.4.1.446
Aktuálna cena: 27,99 €

10.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+