MojAndroid

Navigácie ako Sygic, CoPilot či Route 66 dostanú konkurenciu v podobe novej aplikácie a navigácie TomTom. Prvé zmienky o navigácii TomTom pre Android sa objavili  ešte v júni minulého roka, no až v tomto roku sa objavili prvé ukážky aplikácie. Dnes táto navigácia konečne dorazila do Google Play a je dostupná pre všetkých.

Firma TomTom je medzi offline navigáciami dostatočne známa na to, aby bola konkurencie schopná aj na trhu s Android aplikáciami. Dlhoročné skúsenosti s navigáciou umožnila spoločnosti vytvoriť pokročilú aplikáciu, pre stále populárnejšie zariadenia s Androidom. Novinka ponúka hlasovú navigáciu typu turn-by-turn,  pohľad 2D/3D, rýchle prepočítavanie trás, možnosť plánovať trasy s niekoľkými zastávkami, ekonomicky výhodné trasy, navigovanie na adresu kontaktov a ďalšie.

 

Priamo v popise na Google Play udáva TomTom niekoľko dôvodov prečo si vybrať navigáciu práve od nich. Patria medzi ne napríklad doživotné aktualizácie máp, presné časy príchodov do cieľa počas celého dňa, nájdenie najrýchlejšej cesty podľa aktuálnej situácie na cestách alebo tiež pokročilé navigovanie v jazdných pruhoch.

 

TomTom pre Android ponúka v súčasnosti pokrytie USA, Kanady, Európy a ďalších krajín. Na výber sú rôzne balíky s menším alebo väčším počtom dostupných lokalít. Podľa vybranej verzie sa líši aj cena. Ak si zakúpite mapové podklady len pre východnú Európu zaplatíte 34,99€, v prípade pokrytia celej Európy to bude už 59,99€.  TomTom podľa dostupných informácií ponúka momentálne podporu pre zariadenia s Androidom 2.2+ a s displejom o rozlíšení 800×480 alebo 854x480px. V blízkej dobe má byť pridaná kompatibilita pre zariadenia aj s inými rozlíšeniami.

4.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+