MojAndroid

Každý týždeň sa na našej stránke venujeme pravidelným seriálom. Jedným z nich je aj seriál o Android hrách – Obedná prestávka, ktorého 3 časti ste si mohli prečítať aj tento týždeň. Išlo o hry Dobrý Hejtman, čo je česká paródia na pána poslanca Ratha, HueBrix, čo je logická hra určená pre všetkých, čo majú radi hry z tohto žánru a City of Secrets, prepracovanú adventúru pre všetkých. Okrem toho sa v priebehu týždňa venujeme samozrejme aj oným novinkám týkajúcich sa hier pre vaše Android zariadenia, preto ste si mohli prečítať napríklad o tom, že majitelia zariadení Samsung Galaxy SIII získavajú bezplatne 3 výborné hry, či o tom, že Ubisoft prepracoval klasickú hru Prince of Persia a sprístupnil ju všetkým majiteľom Android zariadení.

Android hrám ako takým sa venujeme pravidelne už od začiatkov nášho webu. Seriál Obedná prestávka pre vás pripravujeme už druhý rok, tento rok to robíme pravidelne 3-krát do týždňa, vždy v pondelok, stredu a piatok. Ako sa tak recenzie na Android hry na našom webe kopia, napadlo nás, či vôbec tieto hry na svojich Android zariadeniach hrávate. Na trhu je totižto dostupný napríklad aj smartfón Sony Xperia Play, ktorý bol vyvíjaný práve na hranie hier a preto nás zaujíma, či svoje Android zariadenie aj vy používate namiesto prenosnej hernej konzoly.

Otázkou, či majitelia smartfónov využívajú svoje zariadenia na hranie hier, sa zaoberalo už viacero inštitúcií venujúcich sa štatistikám. Na začiatku tohto roku sa objavila zaujímavá štatistika od spoločnosti Flurry, ktorá sa štatistikám o smartfónoch venuje už dlhšie. Ich výskumy tvrdia, že od roku 2010 stúpla frekvencia hrania hier na Android a iOS zariadeniach až 20-násobne, zatiaľ čo oproti minulému roku to je zhruba 4-násobný nárast.

Veľmi zaujímavý výskum táto spoločnosť viedla aj na začiatku tohto roku. Majiteľov smartfónov sa pýtali, aké aplikácie využívajú na svojom Android a iOS zariadení najčastejšie, a práve hry boli tými aplikáciami, ktoré majitelia na svojich zariadeniach púšťali najviac. V porovnaní so sociálnymi aplikáciami to bolo až 2,5-krát častejšie, v porovnaní s aplikáciami, ktoré sa venujú správam a novinkám zo sveta až 10-násobne.

Ďalšia zaujímavá štatistika prišla od stránky Go-Gulf.com. Tento web sa zameral na využívanie smartfónov za posledný rok a ich výskum je taktiež veľmi zaujímavý a prekvapivý. Okrem toho, že sa tu hovorí o tom, že 80% celej ľudskej populácie vlastní telefón alebo smartfón, tu nájdete aj informáciu o tom, na čo využívajú majitelia smartfónov svoje zariadenia najčastejšie. Jednou z možností je samozrejme aj hranie hier, ktoré získalo necelých 65%.

V minulom roku sa Android hrám a celkovo aplikáciám venovala aj známa spoločnosť Nielsen. Tá v lete minulého roku tvrdila, že najviac používané aplikácie na Android zariadeniach sú práve hry, za ktoré sú ľudia ochotní aj najviac platiť.

  

Keďže sú všetky vyššie uvedené štatistiky už staršie, rozhodli sme sa, že si o používaní Android zariadení vytvoríme vlastné štatistiky. Nižšie teda nájdete anketu, v ktorej sa vás budeme pýtať na frekvenciu spúšťania Android hier vo vašich zariadeniach a na to, či vôbec svoje zariadenia využívate na hranie hier. Za každý hlas v ankete vám budeme vďační a ďakujeme, že sa zúčastníte tohto nášho malého prieskumu :-)

Používate vaše Android zariadenie na hranie hier?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Zdroje: Androinica, ansonalex, flurry.com

16.9.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+