MojAndroid

Aj keď spoločnosť LG patrí k popredným svetovým producentom mobilných telefónov, stále nie je táto značka dostatočne oceňovaná a jej cveng nie je vo svete medzi takými elitami, ako je Samsung, HTC alebo Motorola.

Prednedávnom sme vás informovali, že spoločnosť LG pripravuje na trh svoju super-high-end novinku v podobe LG Optimus G, ktorý by mal reputáciu značky LG pozdvihnúť na úroveň celosvetovej špičky výrobcov mobilných zariadení. Pripomeňme si teda len parametre tohto zariadenia, ktoré by sa na trhu malo oficiálne objaviť už tento mesiac:

  • Procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktom 1,5 GHz, štyri jadrá, grafika Adreno 320 GPU so 4G LTE
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Podpora sietí  2G / 3G / 4G LTE
  • 4,7 palcový WXGA True HD IPS + (1280 × 768 pixlov) displej / 15:9 pomer strán
  • Pamäť: 32 GB
  • RAM: 2GB DDR
  • Fotoaparáty: 13.0MP zadný / 1.3MP predný
  • Batéria: 2100 mAh
  • Veľkosť: 131,9 x 68,9 x 8,45 mm
  • Hmotnosť: 145 g
  • Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC

Pozrime sa teraz spoločne na päť dôvodou, ktorými novinka LG Optimus G zaujme:

1. Kvalitný, rýchly procesor

LG prináša vo svojom zariadení najnovší procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s Adreno 320 grafikou. Tento štvorjadrový procesor zaručuje až o 40 percent vyšší výkon, ako je bežné pri ostatných štvorjadrových procesoroch a v podobe LG Optimus G by sme sa mohli dočkať výkonnostnej špičky v mobilných telefónoch.

2. Displej

LG Optimus G bude mať 4,7-palcový WXGA True HD IPS + displej s 320ppi s rozlíšením 1280 × 768 bodov. Doplnený bude o Stripe RGB IPS panel s pomerom strán 15:9. Displej je ostrejší, farebnosť je dokonalá a prináša prirodzený obraz. Navyše, čo poteší mnohých fanúšikov je fakt, že tento displej, čo je vždy najväčší žrút energie batérie v mobilných zariadeniach, bude mať spotrebu nižšiu až o 60 percent oproti bežnému štandardu. Obrazovka je odolná voči nárazu a poškriabaniu, takže používateľ nemusí mať starosť o zachovanie jej „celistvosti“.

http://www.youtube.com/watch?v=Npe4MoUeDaw

3. Nová technológia batérie

Nový LG smartfón má vylepšenú technológiu batérie. Okrem toho, že sa zvýšila kapacita batérie na 2100 mAh, LG prináša aj to, že batérie získava vyššiu životnosť v podobe nabíjacích cyklov. Bežná batéria je stavaná na približne 500 nabíjacích cyklov,  kdežto LG prináša batériu, ktorá by mala mať životnosť až 800 cyklov.

4. Fotoaparát

LG Optimus G prináša jedno z najvyšších rozlíšení fotoaparátu na mobilnom zariadení. Pokiaľ na našej redakčnej zrkadlovke máme „iba“ 12 megapixlov, LG prináša rovno 13 megapixlov. 4ip by mal byť CMOS od spoločnosti Sony a už teraz sa v redakcii tešíme na testovanie tohto malého zázraku od spoločnosti LG, podobne tak aj na zhotovené videá a fotografie týmto smartfónom.

5. LG Nexus?

Zatiaľ je všetko len v podobe špekulácií, no podľa nich by sa jedným z vyvolených výrobcov Nexus smartfónu mala stať aj spoločnosť LG. Bolo by zaujímavé si nakombinovať LG smartfón s tabletom LG Nexus.

Zdroj, foto: LG Newsroom, Androidandme

13.9.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+