MojAndroid

Japonská spoločnosť Fujitsu predstavila nový smartfón, ktorý je určený pre starších používateľov. Mobilný telefón s názvom F-12D je špeciálne upravený nie len po softvérovej ale aj hardvérovej stránke. Prieskum ukázal, že väčšina starších obyvateľov má pri prechode z klasických telefónov s tlačidlami na telefóny s dotykovými obrazovkami problém s ich ovládaním. Fujitsu preto vytvoril dotykový displej, ktorý pri jeho používaní vytvára pocit akoby ste stláčali tlačidlá klasického telefónu – pre potvrdenie výberu je nutné na displej silnejšie zatlačiť. Zjednodušené bolo aj používateľské prostredie operačného systému Android, ktoré pre lepšiu čitateľnosť disponuje veľkými tlačidlami, ikonami aplikácií a textom. Pohyb v UI telefónu je možný len vo vertikálnom smere. Telefón je navyše aj vodotesný.

Fujitsu F-12D sa má začať predávať v Japonsku u najväčšieho mobilného operátora NTT DoCoMo už začiatkom augusta. Spoločnosť zvažuje jeho predaj aj v globálnom merítku, takže možno sa objaví aj v Európe. Cenu zatiaľ Fujitsu nekonkretizoval.

Zdroj: androidguys

18.7.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+