MojAndroid

Prestigio v polovici marca 2012 predstavil novú radu lacnejších tabletov, ktoré už fungujú s najnovším Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich. Patrí tu aj Prestigio MultiPad PMP5097CPRO, ktorý ponúka dostatočný výkon a kvalitné dielenské spracovanie. Viac sa o ňom dočítate v našej recenzii.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod, obsah balenia a konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá
  5. časť: Konektivita, batéria, záver

Balenie a príslušenstvo

Prestigio si dal pri balení tohto tabletu záležať. Krabica, v ktorej Multipad PMP5097CPRO prichádza, je pomerne veľká a skrýva zariadenie s displejom o veľkosti 9,7 palca. Kombinácia červenej a čiernej farby s imitáciou karbónového povrchu je naozaj veľmi pekná. Vo vnútri na vás okrem tabletu čaká aj kvalitné puzdro, manuál, nabíjačka a kábel pre prepojenie tabletu s počítačom.

 

Konštrukcia

Prestigio tablet nás milo prekvapil svojim konštrukčným spracovaním a použitými materiálmi. Už pri prvom kontakte s ním máte pocit, že držíte v rukách tablet z vyššej triedy. Jeho povrch je totiž je vyrobený z kvalitných  materiálov v kombinácii kovu a plastu.

Okraje zadnej strany lemujú dva pásy, ktoré sa od zvyšných častí odlišujú svojou tmavšou farbou. Na pravej strane je tiež ukrytá plastová záslepka, pod ktorou nájdeme slot pre pripojenie pamäťovej karty typu microSD. Trochu zbytočné sa nám zdalo jeho umiestnenie – výrobca mohol radšej slot pre microSD umiestniť do boku prístroja a nie pod plastovú záslepku, ktorá môže časom prestať doliehať.

 

Ostatné ovládacie prvky a konektory, okrem dvojice reproduktorov v spodnej časti, sú umiestnené na vrchnej strane tabletu. Nájdeme tu  ovládanie hlasitosti, tlačidlo zapnutia, notifikačnú diódu, tlačidlo reset, mini-USB, mini-HDMI, konektor pre pripojenie nabíjačky, 3,5mm jack a nakoniec mikrofón.

 

Prednej strane dominuje 9,7 palcový displej, pre Android s trochu neobvyklým pomerom strán 4:3. Nachádza sa tu tiež kamera s rozlíšením 0,3Mpix.

 

Konštrukčné vyhotovenie tabletu je spracované na výbornú. V tomto ohľade si u nás Prestigio zaslúži pochvalu. Odozva ovládacích prvkov je výborná a pri práci s tabletom nič nevŕzga. Telo je vďaka použitým materiálom pevné a aj vďaka rozmerom 241x187x9,6mm a pomeru strán 4:3 výborne sadne do ruky. Váha 610g je pre prácu tiež prijateľná.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod, obsah balenia a konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá
  5. časť: Konektivita, batéria, záver
21.6.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+