MojAndroid

Ak ste sa ešte stále nepresvedčili o tom, že Android je operačný systém nekonečných možností, tento článok vás o tom možno presvedčí. Ak nie tento článok, tak aspoň myšlienka, ktorá je základom projektu spoločnosti E.S.R. Labs, ktorá práve teraz vyvíja bezdrôtovú technológiu šírenia obrazu medzi dvomi Android zariadeniami prostredníctvom technológie Wi-Fi. Android Transporter už má fungujúcu verziu, no tá spolupracuje len s dvojicou Nexusov S, čo sa dúfajme už čoskoro zmení. Nižšie nájdete hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste aj vy mali túto technológiu chcieť vo svojom zariadení.

Ak sa pozrieme do blízskej minulosti, zistíme, že trend “odstraňovania pevných spojení”, ktorými myslíme káble, sa dotýka takmer každého odvetvia technologického sveta. Či už sa rozšírili Bluetooth slúchadlá a sady do auta, bezdrôtové ovládače rôznych zariadení, technológia NFC alebo Wi-Fi, vždy bol zámer rovnaký. Uľahčiť človeku každodennú prácu a aj samotný život. Rovnakým heslom sa riadia aj chlapi z E.S.R. laboratória, ktorí vyvinuli technológiu, ktorá umožňuje zdieľanie obrazu a informácií zo zariadenia pomocou technológie Wi-Fi. Pýtate sa, ako by ste to mohli využiť?! Predstavte si, že by sa táto technológia dala integrovať do všetkých multimediálnych zariadení, ktoré máte – smartfóny, tablety, televízie, automobily či počítače. O tom, ako by sa toto bezdrôtové prepojenie dalo využiť môžeme len polemizovať a rolu si tu zahrá fantázia každého jedného z nás. Ako príklad si predstavte, že by ste mohli hrať hru na dvoch zariadeniach naraz, jedno by ste využívali ako ovládač a druhé čisto ako displej. Tento prípad si môžete pozrieť aj na videu nižšie.

Čo hovoríte na projekt Android Transporter? Zaujal vás? Ak máte doma dva Nexusy S, môžete navštíviť priamo fórum na XDA, kde si túto technológiu budete môcť nainštalovať a vyskúšať, fórum navštívte aj v prípade, že sa chcete dosvedieť viac informáciíé o tomto projekte. Zaujímavé informácie určite nájdete aj priamo na stránke E.S.R. Labs. Dúfame, že tomuto projektu držíte palce rovnako ako my, a že sa tento projekt rozšíri na viaceré zariadenia s OS Android v čo najbližšej dobe. Jednoznačne ide o výbornú myšlienku!

Zdroj: AndroidAuthority

31.5.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+