MojAndroid

Dnes si v našom seriáli Obedná prestávka predstavíme veľmi vydarenú Android hru od českého grafického štúdia Amanta Desing, ktorá je okrem iného výnimočná aj svojou grafikou, ktorá bola kompletne vytvorená ručne. Okrem ručnej grafiky si môžete vychutnať aj originálne soundtracky, ktoré napomohli tejto hre k nejednému oceneniu. Spomenúť môžeme výhru v kategórii grafiky na Indipendet Games Festival, či ocenenie hudby časopisom PC Gamer. Machinarium je teda okrem logickej hry aj pekne spracovaný kus ručného umenia!

Josef je malý robot, ktorý bol vyčlenený z mestského kolektívu. Svojou šikovnosťou a (vašim) logickým myslením sa však do mesta chce vrátiť a popri tom zachrániť svoju priateľku. Problémy mu robí aj gang Black Cap Brotherhood, ktorý sa snaží prekabátiť a poraziť. Vašou úlohou je pomocou logiky zistiť, ako môže Josef vyriešiť situáciu, v ktorej sa momentálne nachádza. Ide o hru typu “nájdi a použi”, čo je niekedy naozaj obtiažne, preto nečakajte, že pôjde o chvíľkovú záležitosť. Vďaka perfektnej grafike a hudbe si vás hra do seba dokonale vtiahne a hľadanie skrytých predmetov a postupov, ktoré by pre vás bolo inokedy nudné, vás úplne pohltí a núti vás pokračovať v progrese. Slovami sa princíp tejto hry vysvetľuje len veľmi ťažko, preto si túto hru skúste zahrať na svojom PC, aby ste pochopili, o čo ide. Dostupné je bezplatné DEMO, ktoré si zahráte po kliknutí na tento odkaz.

      

Ak ste si zahrali hru pomocou vyššie uvedeného odkazu, viete, prečo vyhrala toľko ocenení. Vývojársky tím si dal naozaj záležať. Pochopiteľná je aj cena tejto hry, ktorú si môžete na svoj tablet alebo smartfón s HD rozlíšením zakúpiť na Google Play Store už za prijateľných 2,99€. Ak ste boli leniví a hru ste si na svojom PC nezahrali, pozrite si nasledujúce video, ktoré by vám malo dokonalejšie priblížiť tento herný titul. Widget s odkazom na stiahnutie nájdete hneď pod ním.

Machinarium
Hothead Games
Verzia 1.0 (10. 5. 2012)
Veľkosť 17 MB
2.2+

2,99 €

Zdroj: AndroidPolice.com, AndroidMarket.cz

14.5.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+