MojAndroid

Pod pojmom cloudová služba si mnohí z nás predstavujú giganta v tejto oblasti, službu Dropbox, ktorá je už niekoľko rokov kráľom medzi službami tohoto typu. S 2 GB priestoru zadarmo, ktorý je možné rozšíriť rôznymi (aj bezplatnými) spôsobmi a aplikáciou, ktorá ponúka nadštandardné funkcie ako napríklad automatické synchronizovanie fotografií z vášho fotoaparátu je naozaj silným konkurentom pre služby ako Minus, Box či iné, menej známe služby. Do hry o najlepšiu cloudovú službu však vstupuje ďalšia, veľmi zaujímavá služba od spoločnosti LogMeIn s veľmi prívetivým názvom Cubby. 

Cubby je nová cloudová služba, ktorá ponúka začínajúcim používateľom 5 GB bezplatného priestoru a Android aplikáciu so systémom zdieľania peer-to-peer, ktorý vám túto službu umožňuje využívať naozaj naplno. Na rozdiel od Dropboxu, ktorý si vyžaduje synchronizovanie zložiek z jednej špecifickej zložky na ploche, Cubby umožňuje označiť akúkoľvek zložku ako “Cubby zložku” a tá sa následne jednorázovo zosynchronizuje s cloud serverom. 5 GB limit preto platí len pre zložky a súbory, ktoré sú uložené v cloude. Okrem toho si môžete nastaviť synchronizovanie zložiek medzi vlastnými počítačmi a zariadeniami bez obmedzenia veľkosti a počtu. Tieto zložky však budú dostupné len na zdieľaných zariadeniach, v cloude ich nenájdete. Táto funkcia bude zrejme založená na špecifickom druhu FTP prenosu. Z dostupných funkcií je známe ešte zdieľanie vami určených zložiek medzi priateľmi, ktorých pozvete cez e-mail.

        

Cubby je však stále len v beta fáze, preto túto službu môžu využívať iba beta testeri, ktorými sa môžete stať aj vy po prihlásení na domovskej stránke cubby.com. Okrem Android aplikácie, ktorá je už dostupná na Google Play Store sú dostupné aj desktopové aplikácie pre Windows a Mac, no tie získate až po tom, ako sa stanete beta testermi. My sme svoj e-mail už zaregistrovali a určite budeme sledovať, akým smerom sa táto služba bude uberať. Vidíme v nej veľký potenciál a sme zvedaví, aké tromfy táto aplikácia proti ostatným konkurentom vytiahne. Čo si o službe Cubby od LogMeIn myslíte vy?!

 

Cubby
LogMeIn, Inc.
Verzia 1.0.0.300 (12. 4. 2012)
Veľkosť 1,2 MB
2.1+

Zadarmo

Zdroj: AndroidPolice

17.4.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+