MojAndroid

Už dlhšiu dobu sa na internete hovorilo o novom projekte od Google, ktorý by priniesol do sveta technológií niečo nové a inovatívne. Máme na mysli Google okuliare s virtuálnou realitou, ktoré by Android posunuli zas o krok pred konkurenciu. Vyzerá to tak, že informácie boli pravdivé a Google skutočne pripravuje vlastné okuliare, ktorých vývoj spadá pod projekt s názvom “Project Glass”. Zatiaľ nepoznáme žiadne technické podrobnosti a ani to aké budú mať okuliare využitie v skutočnom živote. Svoju predstavu o tom ako by vyzeral deň s nimi nám však ukázal Google v nasledovnom videu:

Spolu s videom sa na Google+ profile projektu objavilo aj niekoľko fotografií s konceptom okuliarov. Google chce aj takouto formou, zverejnením videa a prvotného konceptu spolu so založením Google+ stránky, získať čo najviac názorov na to, ako by mali okuliare vyzerať a aké funkcie by im určite nemali chýbať. Svoj názor môžete vyjadriť aj vy!

Zatiaľ nevieme s istotou povedať kedy budú okuliare dostupné pre širokú verejnosť. Nepotrvdené informácie však naznačujú, že by to mohlo byť už do konca tohto roka! Cena by sa mohla pohybovať na úrovni súčasných high-end smartfónov.

Chceli by ste vlastniť Google okuliare s funkciami ako na videu?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Update

Na internete sa objavila už aj prvá krátka paródia, ktorá znázorňuje to, ako by to nakoniec s takými Google okuliarmi mohlo dopadnúť :).

Zdroj: phandroid.com

5.4.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+