MojAndroid

Ak patríte k ľuďom, ktorí si radi vypočujú hudbu a relácie zo slovenskej produkcie, potom by vám vo vašom Androide nemala chýbať aplikácia Radia.sk. Zatiaľ čo pre iOS je táto aplikácia dostupná už nejakú dobu, na Google Play sa objavila len prednedávnom. Prináša rovnakú funkcionalitu a dizajn ako verzia pre iPhone, chýba však funkcia flow, ktorá pri landscape režime zobrazuje obaly albumov hraných skladieb.

Radia.sk prináša jednoduché a intuitívne ovládanie pomocou dotykov na displeji vášho Android telefónu. Ovládač hlasitosti (volume) ma dve funkcie a okrem nastavenia intenzity zvuku reproduktoru slúži aj na vypnutie rádia (ťuknutím). Ovládačom pre ladenie rádia (tune) môžete vyberať zo zoznamu dostupných staníc a prelaďovať medzi nimi otáčaním. Na výber je aj prelaďovanie rádií pomocou posunu prsta po oranžovom displeji aplikácie rádia. Svoje najobľúbenejšie stanice si môžete uložiť aj do jednej zo štyroch pozícií (A,B,C,D). Ak chcete  niektorú z nich prepísať inou stanicou, stačí na uloženej pozícii podržať prst. Ťuknutím na reproduktor sa objavia ovládacie prvky pre odoslanie pripomienok vývojárom aplikácie alebo zobrazenie pomoci pri ovládaní aplikácie.

Aplikácia ponúka zoznam streamov, ktorý sa neustále aktualizuje z webu radia.sk. Na základe GPS súradnic vás aplikácia tiež informuje o frekvencii najbližšieho vysielača a k dispozícii sú tiež informácie o práve prehrávanej skladbe. Výhodou je aj automatická voľba kvality streamu na základe rýchlosti vášho internetového pripojenia.  Aplikácia radia.sk je samozrejme zadarmo dostupná na Google Play Store.

 

radia.sk
Apptives
Verzia 1.2 (1. 3. 2012)
Veľkosť 924 kB
1.6+

Zadarmo

Zdroj: TS radia.sk

28.3.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+