MojAndroid

NVIDIA prednedávnom predstavila svoju najnovšiu grafickú kartu GeForce GTX 680, ktorá je založená na technológii s názvom Kepler. Spoločnosť  do tejto technológie vkladá veľké nádeje a do budúcnosti plánuje jej rozšírenie aj do iných zariadení vrátane smartfónov a tabletov. NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang povedal:

“Dnešok je len začiatkom Keplera. Vďaka vysokej energetickej účinnosti novej architektúry, budeme túto technológiu rozširovať do datacentier, supertenkých notebookov a do smartfónov.”

Nová 28nm technológia je charakterizovaná veľkým výkonom a čo je pre mobilné zariadenia podstatnejšie aj vysokou efektivitou (výkon na watt). Novým procesorom, ktorý bude integrovať grafickú jednotku Kepler, by mohla byť nová generácia čipov NVIDIA Tegra 4 alebo Tegra 5. Novinka sa však tak skoro na trhu neobjaví a zjednotenie Tegra procesora s novou technológiou Keplera sa predpokladá až o niekoľko rokov. Hrať hry na mobile alebo tablete bude tak v budúcnosti ešte viac realistickejšie a nie je vylúčené, že mobilné zariadenia tak úplne nahradia herné konzoly. Táto myšlienka nie je nová. Už teraz existuje herné príslušenstvo v podobe joystickov, klávesníc alebo myší, ktoré môžete pripojiť ku svojmu zariadeniu cez USB alebo bezdrôtovo cez Bluetooth. HDMI alebo USB MHL výstup zabezpečia zobrazenie obrazu na televízore či monitore.

Predstavenie novej grafickej karty GeForce GTX 680 a niektorých jej hlavných vlastností môžete vidieť aj na videu.

Zdroj: phandroid.com

26.3.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+