MojAndroid

Spoločnosť LG Electronics sa vyjadrila v predbežnom očakávaní, že predá 80 miliónov svojich telefónov, z toho 35 miliónov smartfónov a 8 miliónov LTE smartfónov v prebiehajúcom roku 2012. V celkovom meradle by to znamenal pokles oproti roku 2011. Navyše, LG sa chce zamerať práve na trh smartfónov a inklinuje najmä k smartfónom vyššej triedy.

V roku 2011 LG zaznamenalo predaj na úrovni 88,1 mobilných zariadení, čo však predstavovalo pokles oproti roku 2010, v ktorom LG predalo až 116,7 milióna zariadení.

V posledných mesiacoch jednoznačne spoločnosť LG naznačuje trend, ktorým sa chce vybrať. LTE smartfóny a smartfóny vyššej triedy majú byť dominantným segmentom trhu, kde chce LG zabodovať so svojimi novinkami.

„Myslím, že LTE smartfóny s vysokým rozlíšením postavené na štvorjadrových procesoroch budú kľúčové slová v tomto roku. S doladenými technológiami a stratégiou bude spoločnosť LG obnovovať svojé, kedysi stratené, povedomie o značke,“ vyjadril sa Park Jong-seok, predstaviteľ divízie mobilných zariadení spoločnosti LG.

LG prednedávnom predstavila LG Optimus 4X HD, ktorý je vybavený štvorjadrovým procesorom Tegra 3. LG tiež predstavila Optimus VU, 5 palcový tablet porovnateľný so Samsung Galaxy Note a nemôžeme zabudnúť ani na LG Optimus 3D Max – telefón s 3D technológiou obrazovky.

Zo strany analytikov prichádza povzbudenie, pri pohľade na portfólio spoločnosti LG, no zároveň jedným dychom dodávajú, že trh bude presýtený novinkami aj od iných výrobcov, ktorí prinášajú skvelé kúsky zo svojich vývojárskych dielní. Uvidíme, ako LG bude bodovať na konkurenčnom poli a aké výsledky nám prinesie v štatistikách počas roka a začiatkom toho budúceho.

Zdroj: Koreatimes.co.uk Foto: LG

23.3.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+