MojAndroid

Počasie je večne diskutovanou témou, ktorá zaujíma asi každého. Či už idete niekde von alebo sa o niekoľko dní chystáte na dovolenku, vedieť aktuálnu predpoveď počasia je veľmi dôležité. To, že vás prekvapí dážď alebo silný vietor sa tak môže stať minulosťou. Pre Android je na Google Play Store dostupných veľké množstvo aplikácií, ktoré vás o počasí budú informovať a medzi nimi nájdete aj In-počasie od českých vývojárov.

In-počasie je aplikácia, ktorá zobrazí aktuálne počasie pre väčšinu veľkých miest, primárne je však určená pre Českú republiku. Napriek tomu je táto aplikácia dobre využiteľná aj na Slovensku. Po pridaní ľubovoľného počtu miest môžete informácie o počasí prezerať jednoduchým posunom prsta po obrazovke. Aplikácia zobrazuje aktuálny stav počasia, teplotu, vlhkosť, rýchlosť vetra a množstvo zrážok. Predpoveď informuje o počasí pre nasledujúcich päť dní s udávanými maximálnymi teplotami cez deň a v noci. Po kliknutí na niektorý z dní sa dozviete podrobnejšiu predpoveď počasia pre rôzne časti dňa – ráno, dopoludnia, popoludní a v noci. V notifikačnej lište ste okrem toho vždy informovaní aj o teplote, ktorá sa vzťahuje na vaše aktuálne umiestnenie.

Nastavenia umožňujú len editovanie miest. V záložke In-Počasie nájdete prehliadač stránok In-Počasie.sk, kde sú zobrazené informácie o aktuálnom počasí pre jednotlivé kraje a vybrané mestá v nich. Po kliknutí na ikonku radaru v hornej lište sú k dispozícií aj radarové snímky z SHMU.

Okrem samotnej aplikácie ponúkajú vývojári aj niekoľko widgetov v štyroch rôznych formátoch. Najväčší z nich zobrazuje hodiny s dátumom a aktuálny stav počasia. Najdlhší widget je určený pre dlhodobú predpoveď a menšie dva zobrazujú predpoveď na dva dni dopredu. Widgety podporujú geolokáciu, takže ich nemusíte nastavovať ručne. Pre prípad, že ich ale budete chcieť nastaviť napevno môžete tak urobiť. Na výber sú aj nastavenia  priehľadnosti widgetu, aká aplikácia sa po kliknutí na jednotlivé časti widgetu spustí, notifikácie, jednotiek rýchlosti alebo doby medzi aktualizáciami.

Aplikáciu In-počasie môžete zadarmo stiahnuť z Google Play Store.

In-počasí (+Widget)
Jan Knotek
Verzia 0.9.32 (23. 3. 2012)
Veľkosť 1,9 MB
1.6+

Zadarmo

20.3.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+