MojAndroid

Ak ste niekedy potrebovali alebo potrebujete stiahnuť inštalačné apk súbory Android aplikácií do PC, nech už je dôvod akýkoľvek, vďaka developerovi redphx to je teraz úplne jednoduché. Na internete sú síce k dispozícii stránky, kde sa dajú takéto súbory stiahnuť, nie vždy na nich však nájdete to čo hľadáte. Jedným zo spôsobov ako získať apk je tiež využitie vášho smartfónu. V telefóne si nainštalujete aplikáciu, ktorej apk súbor potrebujete a následne pomocou niektorej aplikácie z Android Marketu ho extrahujete. Redphxov postup vám však toto ešte viac uľahčí a umožní sťahovať apk priamo z webového Android Marketu prostredníctvom pluginu v internetovom prehliadači Chrome na PC. Tu je postup ako na to.

I. Vypnite upozornenia na SSL chyby

1. Stiahnite si a nainštalujte plugin APK Downloader

2. Kliknite pravým tlačidlom myši na ikone prehliadača Chrome a vyberte vlastnosti.

3. Prepnite sa na tab “Odkaz” a v poli “Cieľ” pridajte hneď za text nasledovné: [medzera]-ignore-certificate-errors . Kliknite na OK.

Zadaná cesta by potom mala vyzerať asi takto: C:\…\chrome.exe -ignore-certificate-errors

Zavrite Chrome a znova ho spustite pomocou upraveného odkazu na ploche.

4. Otvorte nastavenia pluginu APK Downloader. Ak sa zobrazí okno ako na obrázku vpravo, potom je všetko v poriadku a môžete pokračovať ďalej. Ak nie, niekde ste v predchádzajúcich krokoch spravili chybu.

II. Zadajte email a ID zariadenia

1. Pre získanie ID vášho zariadenia si musíte do telefónu nainštalovať aplikáciu Device ID. Získané ID a príslušný email vrátane vášho hesla vložíte do prihlasovacieho formulára pluginu.

Device ID
redphx
Verzia 1.0 (24. 2. 2012)
Veľkosť 11 kB
1.6+
Zadarmo

III. Môžete začať sťahovať

Po úspešnom prihlásení môžete začať používať plugin. Otvorte Android Market, vyberte ľubovoľnú aplikáciu a stlačte ikonku APK downloaderu v pravom hornom rohu.

Zdroj: codekiem.com

25.2.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+