MojAndroid

Huawei na tohtoročnom CES predstavil najtenší smartfón na svete s názvom Ascend P1 S. Ten v najužšom bode meria len 6,68mm. Napriek miniatúrnym rozmerom dokázal výrobca do tela smartfónu vtesnať výkonný hardvér, ktorý pozostáva z dvojjadrového procesora TI OMAP 4460 pracujúcom na frekvencii 1,5GHz, 1GB operačnej pamäte, 4,3 palcovového qHD Super AMOLED displeja, kvalitného BSI fotoaparátu s rozlíšením 8MPix a batérie s kapacitou 1800mAh. Samozrejmosťou je aj najnovší Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Viac podrobností sa dočítate v článku Huawei Ascend P1 S: najtenší smartfón na svete. Nepochybne ide o veľmi zaujímavý kúsok.

Huawei však tvrdí, že to nie je všetko a že už teraz sa pripravuje na februárový MWC (Mobile World Congress), kde chce predstaviť niekoľko ďalších smartfónov radu Diamond. Tie majú byť ešte lepšie a výkonnejšie ako Ascend P1 S a pravdepodobne pôjde o prvé telefóny tejto spoločnosti so štvorjadrovým procesorom. Túto domnienku však Huawei zatiaľ nepotvrdil.

Zdroj: androidnica.com

26.1.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+