MojAndroid

Rozmýšľali ste niekedy ako dostať všetky udalosti vrátane narodenín zo sociálnej siete Facebook do Google kalendára vo vašom Androide? Ak áno, tento návod bude pre vás určite užitočným. Už dlhšiu dobu som hľadal vhodný spôsob ako vytvoriť funkčné prepojenie medzi kalendárom udalostí na Facebooku a natívnym kalendárom v Androide, ktorý sa synchronizuje práve s Google účtom. Niektorí výrobcovia telefónov síce ponúkajú vlastné riešenia tohto problému – ako príklad môžeme spomenúť napríklad telefón Samsung Galaxy SII, ktorý v nastaveniach umožňuje pridať synchronizáciu s Facebookom. Nasledovný postup by mal však fungovať na ktoromkoľvek Android telefóne.

Postup je veľmi jednoduchý a pozostáva z nasledovných krokov:

  • Navštívte stránku facebook.com a prihláste sa do svojho účtu.
  • Z ľavého menu sa prepnite na Udalosti

  • Pre správnu synchronizáciu dátumov narodenín priateľov na Facebooku, zvoľte v spodnej lište odkaz s názvom Narodeniny a po prepnutí na stránku so zoznamom priateľov prejdite znova do spodnej lišty a zvoľte Exportovať narodeniny.


  • Následne sa vám zobrazí špeciálna URL adresa (viď. obrázok), ktorú si niekde skopírujeme.

  • Teraz sa prihláste do svojho Google kalendára a v správe kalendárov naľavo zvoľte Iné kalendáre–>Pridať podľa adresy URL. V otvorenom poli vložte vyššie zistenú adresu a pridajte kalendár.

  • Hotovo :). Rovnako jednoducho pridáte do svojho kalendára aj ostatné  udalosti z Facebooku exportovaním priamo v položke Udalosti.

16.11.2011

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+