MojAndroid

Spoločnosť Recon Instruments predstavila na výstave CES veľmi zaujímavý produkt: lyžiarske okuliare Trancend s operačným systémom Android. Okuliare obsahujú užitočné informácie a aplikácie pre lyžiarov: navigácia GPS, vyhľadávanie kolegov na mape, meranie teploty, nadmorskej výšky, vzdialenosti a rýchlosti lyžiara a mnoho ďalších.

Všetky dôležité inforácie sa premietajú v zabudovanom malom LCD displeji, použitý je operačný systém Android. V budúcnosti plánuje spoločnoť update na verziu Android 2.2 a predávať produkt samostatne bez okuliarov tak, aby bol kompatibilný s viacerými výrobcami.

Okuliare je možné pripojiť cez Bluetooth priamo na kameru, ktorá nahráva vašu lyžovačku na svahu a zaznamenáva tak ďalšie štatistiky. Tieto informácie sú vyexportované na webstránke výrobcu, kde je možné ich prehliadať a zdieľať štatistiky so svojimi priateľmi.

Použité GPS umožňuje sledovanie polohy vašich známych a priateľov na svahu – môžete zistiť ako ste od seba vzdialený. Navyše si viete zmerať výšku svojich skokov  a ich dĺžku. Okuliare Trancend môžu ovládať priamo váš mobilný telefón a jeho zabudovaný hudobný prehrávač. Cena tohoto zariadenia je 300 dolárov, do nákladov treba navyše započítať okuliare a Bluetooth kameru.

10.1.2011

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+